Försådd del 1

Uppdaterad: 6 mar 2019


Här om dagen började jag så några av årets frön. De flesta ska inte sås förrän längre fram, men en del av fröna ville jag sätta redan nu så det hinner bli något innan hösten. Tidigare år har jag börjat lite senare, och då har vissa plantor inte hunnit få frukt innan frosten, så i år testar jag detta sätt.

Jag sådde tomat, pumpa, basilika och gurka nu. Vi får se om det kommer upp något eller om det är för tidigt! Resten av de frön jag köpt sorterade jag utifrån vilken månad de ska sås.

Det är något så härligt och hoppfullt med att få gräva i en säck med jord även om det är snö ute. Snart kommer ljuset och våren.


Jag planterar i odlingskrukor som blivit använda år efter år, men brukar också samla på mig småkrukor från växter jag köpt under året. Hyacinter har perfekta små krukor som jag brukar använda att så i!

Nu är det bara att vänta, ge krukorna ljus och vatten och hoppas att det blir små plantor i dessa krukor!

/Nora


© 2019 by Nora Tysklind & Ebba Sand.