Odling del 2


Den första växten har tittat upp ovanför jorden! En liten bebistomatplanta! Så himla roligt när det börjar växa nu när en längtar efter grönska. Vi har som sagt tänkt följa odlingen här på bloggen, och det första som börjar växa känns som en milstolpe värt att dokumentera.

Här är den! Denna ska vi vårda hela sommaren tills den förhoppningsvis ger oss tomater.


Denna gång satte jag dessa fröerna, mest olika sorters tomater. Nästa omgång frön ska jag sätta i mars. Jag köper alltid ekologiska frön och handlade i år i den vanliga växtbutiken. Förra året beställde jag frön från en mindre gård, men det var många av dem som inte växte alls, så därför valde jag dessa i år.

Jag testade också att så chilifröna från mina torkade chilis, ska bli så spännande att se om det blir något.

Både jag och Ebba drömmer om egna gårdar med större odlingsmöjligheter i framtiden. Ebba bor i lägenhet och jag i en liten stuga just nu, så i år blir det mest odling i pallkragar. Men vi ska försöka maximera det ändå! Det är ju också härligt att få drömma om framtidens stora trädgård.

Tidigare har jag haft tillgång till växthus hos min mormor, men har inte det i sommar. Så jag måste hitta en ny lösning för tomaterna i sommar.

Nu är det bara att fortsätta vänta och vattna.

/Nora

© 2019 by Nora Tysklind & Ebba Sand.