Odling del 3

Det har hänt en hel del sen sist jag skrev om odlingarna. Det har tittat upp massor av växtlighet ur jorden, planterats om och såtts mer. Det som växt allra mest är tomaterna som snart behöver mer plats än vad jag har inne.

Här är gurka som äntligen kommit upp! Gurka är så himla segt, ger nästan upp varje år innan det plötsligt tar fart.

Chili, sommardahlior, rosenskära, pumpa, persilja och basilika. Basilikan har jag inte grott från frö. Dessa väntar alla på att bli större och få flytta till större krukor, eller ut om det blir varmt snart. Än har jag inte vågat så något ute på grund av de kalla nätterna.

En butternutpumpa! Hoppas så att jag får pumpa i år, tidigare år har det inte blivit mer än blommor.

I pallkragen har det tittat upp grejer från förra året, vilket är så roligt. Akleja och mynta verkar vilja ta över hela lådan. Myntan köpte jag i lösvikt för att göra mojitos förra sommaren, lämnade en kvist i ett glas som snabbt fick rötter, satte ner den i jorden och det bara exploderade.


Tomaterna bor i mitt köksfönster. Det är så kyligt i verkstaden där jag har resten av växterna så jag flyttade in tomaterna, men snart ser jag inte ut ur fönstret.

Så vackra de är! Detta är en ny sort för i år, kakaotomat. Dock har jag inte tillgång till växthus i år, men hoppas att det går bra ändå.


Salvia som jag köpt som längtar till att få flytta ut!

Och potatis! Har hört att den inte ska sättas ut förens jorden är 10 grader, så den får vänta lite till. Men den ligger och gror i verkstaden.

Sist men inte minst är tomatillon! En grönsak jag inte odlat förut men som ska bli spännande att de om det blir något av. Den är som en blandning av tomat och physalis och används mycket i mexikansk matlagning.

Otroligt vacker är den också!


Vill ni läsa mina tidigare odlingsinlägg finns de här: https://www.hallbarmatse.se/blogg-1/odling-del-2

https://www.hallbarmatse.se/blogg-1/försådd-del-1

https://www.hallbarmatse.se/blogg-1/odlingsplan-2019


/Nora

© 2019 by Nora Tysklind & Ebba Sand.