Odlingsplan 2019

Uppdaterad: 20 jan 2019


Sommaren känns just nu avlägsen, men trots det är det hög tid att planera årets odling. Förra året kom vi igång allt för sent, vilket ledde till att vissa plantor inte hann ge någon skörd. I år har vi skrivit en lista på allt vi vill odla och vilka fröer vi behöver köpa och plantera redan nu.

På årets lista står grönsaker, kryddor och blommor. Tomat, gurka, zucchini, bönor, kål, jordärtsskocka, sockerärter, krasse, ätbara blommor, rädisor och sallad. Att odla eget ger en större förståelse för hur processen frön frö till grönsak ser ut. För mig har det gjort att jag är mer medveten och rädd om de grönsaker jag köper i butik, som jag inte har möjlighet att odla själv. När en vet hur lång tid det tar för en grönsak att växa och dessutom fraktas över halva jorden ger det en viss respekt. Dessutom är det svårt att efter att ha smakat på hemodlade tomater vilja köpa smaklösa tomater som rest långt när det inte är säsong!

En rolig grej är att spara frön från sina plantor att sätta nästa år. Här är bland annat krassefrön från förra sommarens blommor, som ska få bli till fina blommor i år! Även ringblomma, solros och akleja-frön väntar på att få förvandlas till blommor.

Hoppas på en bra odlingssommar!© 2019 by Nora Tysklind & Ebba Sand.